Kort nieuws: fietser gewond, bestuurder rijdt door

De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht
De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht
NIEUW AMSTERDAM - Een 16-jarige bromfietser is gisteren gewond geraakt op de Ringlaan in Nieuw-Amsterdam. De jongen reed in de bocht toen een tegmoetkomende auto hem over het hoofd zag. De bromfietser moest uitwijken en kwam in de berm en botste tegen een lantaarnpaal. De bestuurder van de auto wordt nog gezocht.

Grote controle Meppel


De politie en de belastingdienst hebben gisteren bij een grote verkeerscontrole in Meppel voor ruim 13-duizend euro aan openstaande boetes geïnd. Op de Steenwijkerstraatweg werden meer dan 3-duizend auto's gecontroleerd. Tien bestuurders konden direct hun openstaande boete betalen. Één bestuurster kon haar nog lopende boete van 14-honderd euro niet direct voldoen, haar rijbewijs is ingenomen. De politie bekeurde verder tientallen bestuurders voor het niet handsfree bellen, te hard rijden en het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Aanhoudingen na straatroof


Twee 16-jarige jongens uit Nieuw Buinen en Alteveer zijn gisteren aangehouden voor een straatroof. De twee zouden op het Europaplein in Stadskanaal een 14-jarige jongen hebben beroofd. Het slachtoffer zou zijn bedreigd met een scherp voorwerp. De politie kon het duo later op de avond aanhouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.