Dode bij een ongeval met vrachtwagen op de A28

EELDE - Bij een ongeval op de A28 ter hoogte van de afslag Eelde is een 51-jarige vrouw uit het Drentse Zuidwolde om het leven gekomen. Haar 17-jarige zoon raakte gewond. Het ongeval gebeurde ter hoogte van wegwerkzaamheden.
Hoe het ongeval is ontstaan wordt door de politie onderzocht. Een 29-jarige automobilist uit Zwartsluis reed op de linker rijstrook. Hij kwam door nog onbekende tegen de middengeleider aan. Mogelijk was er sprak van filevorming. De vrachtwagenchauffeur die op de rechter rijbaan reed, hoorde een klap en zag aan zijn linkerkant de auto van de man uit Zwartsluis en aan zijn rechterkant de auto uit Zuidwolde.

De 17-jarige jongen uit Zuidwolde en de automobilist uit Zwartsluis zijn per ambulance naar het UMCG gebracht. De vrachtwagen raakte beschadigd, de chauffeur had geen verwondingen. Door het ongeval is de A28 tussen Vries en Haren deels afgesloten voor verkeer.

De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden.

Foto: Goos de Boer

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.