Röpcke-Zweers ziekenhuis sluit contract met Achmea

COEVORDEN - Het Röpcke-Zweers ziekenhuis en dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden hebben een tweejarig contract met zorgverzekeraar Achmea afgesloten.
De ziekenhuizen zijn de eerste ziekenhuizen in Noord-Oost Nederland die een langlopend contract afsluiten. Daardoor kan alle bestaande basiszorg in Coevorden en Hardenberg en de Intensive Care in Hardenberg gehandhaafd blijven.

Uniek contract

Bestuurder Henk van der Wal van het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg en de poli in Coevorden noemt het tweejarige contract uniek. Normaal gesproken vinden de onderhandelingen plaats voor één jaar. "We zitten nu aan de vooravond voor 2013 en we hebben al zekerheid waarvoor we het volgend jaar gaan doen,"aldus Van der Wal.

Naast het handhaven van de bestaande basiszorg heeft het contract een strategisch voordeel. Dit is het langdurig zeker stellen van de zorg en het in de benen houden van de basiszorg in het algemeen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.