Topambtenaar Tynaarlo vecht schorsing aan

TYNAARLO - Financieel topman van de gemeente Tynaarlo Henk Heijerman vraagt de rechter een eind te maken aan zijn schorsing. De 55-jarige Heijerman werd een paar weken geleden geschorst omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘ernstig plichtsverzuim’ en ‘overschrijding van de integriteitsregels’.
Volgens zijn advocaat Paul Boontje bestaan er geen onderbouwde redenen voor de beschuldigingen. Heijerman zou onderzoek doen naar mogelijke bezuinigingen in de ambtelijke organisatie. Hem wordt verweten dat hij hierover tegen de afspraken in overleg heeft gehad met twee naaste medewerkers.

De raadsman stelt dat zijn cliënt onevenredig zwaar getroffen wordt door de schorsing. Het kort geding is naar verwachting over twee weken.

Burgemeester Frank van Zuilen laat weten dat het ieders recht is om naar de rechter te stappen. Hij respecteert dan ook het besluit Heijerman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.