Modderbocht Oosterweg Zuidwolde aangepakt

ZUIDWOLDE - De gevaarlijke krappe bocht in de Oosterweg in Zuidwolde is aangepast. Grasbetonblokken aan beide zijden van de weg moeten voorkomen dat verkeer de modderige berm in moet.
Vrachtauto's en landbouwverkeer zorgden voor gevaarlijke situaties op de Oosterweg in Zuidwolde. De gemeente De Wolden wilde zwaar verkeer weren door de weg opnieuw in te richten, maar zwaar verkeer bleef er langs rijden en veranderde de bermen in modderpoelen. Gevaarlijk voor automobilisten en fietsers die vanwege het zware verkeer de berm in moesten. Ook kwam veel modder op de weg terecht.

De weg is nu aan beide zijden verbreedt met twee stroken grasbetontegels. De gemeente hoopt zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Verder wil gemeente de bewegwijzering duidelijker maken zodat vrachtwagens om het dorp heen rijden. Ook wordt een kruising in het dorp aangepast om de straat minder aantrekkelijk te maken als doorgaande route.

De Oosterweg afsluiten voor vrachtwagens en trekkers is geen optie, want een winkelcentrum en apotheek in de buurt moeten bevoorraad kunnen worden. De Oosterweg is de kortste route van Alteveer richting Zuidwolde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.