Nominaties Drents Politicus van het Jaar stromen binnen

Verkiezingen
Verkiezingen
ASSEN - Het aantal genomineerden voor de titel Drents Politicus van het Jaar groeit gestaag. Inmiddels zijn er 34 politici voorgedragen, waarvan één zelfs meer dan 10 keer.
Er is sprake van een brede spreiding over Staten- en gemeenteraadsleden. Daarnaast komen er nominaties vanuit allerlei gemeenten in Drenthe.

De verkiezing van 'Drents politicus van het Jaar' is een initiatief van RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden. Alle actieve Drentse politici dingen mee naar de titel: Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, senatoren, gedeputeerden, statenleden, wethouders en raadsleden. Drentse burgers kunnen sinds vorige week hun kandidaat nomineren.

Jury

Een jury bestaande uit journalisten van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe kiest uit de voorgedragen kandidaten uiteindelijk een winnaar. De allereerste Drents Politicus van het Jaar wordt op 14 december bekend gemaakt. Ook wordt de eerste Talentprijs toegekend. Daarvoor komen Drentse politici in aanmerking die in hun eerste termijn zitten.

Voordragen

Het publiek kan kandidaten voordragen tot en met woensdag 28 november via de website www.drentspoliticusvanhetjaar.nl of via Postbus 36 9400 AA Assen onder vermelding van Drents Politcus 2012 DvhN/RTV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.