Jasper Iwema rond met RW Racing

MOTORSPORT - De kogel is door de kerk. De laatste plooien in het contract zijn glad gestreken. Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen rijdt het komend seizoen in de Moto3-klasse in het team van Roelof Waninge, RW Racing Team uit Dwingeloo. "Je spreekt met een dolblije coureur. Dit is de beste optie die ik me maar kon wensen. In dit team kan ik laten zien wat ik echt kan", aldus Iwema.
Met Iwema in de gelederen heeft Waninge voldaan aan een langgekoesterde wens van veel racefans, die graag de enige Nederlandse Grand Prix-coureur voor het enige Nederlandse team zien uitkomen. Iwema: "Natuurlijk zal dat zorgen voor enige druk, maar zo voelt dat nu zeker niet. Ik heb alleen gezonde spanning richting het komende seizoen."

"Het is ook niet zo dat ik een lange neus trek richting de kritische volgers", laat Iwema weten vanuit Valencia. "Helemaal niet. Ik ben alleen maar bezig met mezelf. Met beter worden. Of ik deze kans heb verdiend? .... Ja... Waarom niet?"

Iwema zal bij het RW Racing Team teamgenoot worden van de Tsjech Jakub Kornfeil, die eerder al werd vastgelegd als vervanger van de succesvolle Spanjaard Luis Salom. Iwema kan worden gezien als de opvolger binnen het Drentse team van de Zuid-Afrikaan Brad Binder. Kornfeil en Iwema rijden in het komend seizoen op een Kalex KTM. "Ik was twee jaar geleden ook al teamgenoot van Jakub. Ik heb het idee dat we elkaar goed kunnen aanvullen in het team. Natuurlijk zullen de verwachtingen richting hem iets hoger zijn, aangezien zijn resultaten het afgelopen seizoen beter waren dan de mijne. Maar ik denk toch dat het best spannend tussen ons gaat worden. Ik ga in ieder geval keihard mijn best doen. Punten wil ik halen. Dat is me het afgelopen seizoen te vaak niet gelukt. Dat is mijn primaire doel. Van daaruit gaan we wel weer verder kijken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.