Lee van Dam: "Jaar U voor Jasper"

MOTORSPORT - "We zijn uiterst tevreden met deze deal. We kunnen ons geen misser meer veroorloven met Jasper. Een seizoen zoals het afgelopen seizoen kan niet meer en daarom zijn we ontzettend blij dat we zijn rondgekomen met het tean van Roelof Waninge, één van de beste teams ter wereld", aldus Lee van Dam, de zaakwaarnemer van Jasper Iwema. "Jasper zal het nu moeten laten zien. Het jaar 2013 moet je zien als het jaar U."
Teambaas Waninge laat weten dat zijn langgekoesterde wens is uitgekomen. "Ik maak me al jaren sterk voor een Nederlander in een Nederlands team. De afgelopen twee seizoenen kon dat nog niet, vooral vanwege het financiële plaatje, maar dit jaar gelukkig wel. Met Scott Derue hebben we iemand die nog een jaar kan rijpen in de Rookies Cup en met Jasper Iwema hebben we de enige Grandprix-coureur die voorhanden was."

"Ik heb een goed gesprek gehad met Jasper en daarin heb ik hem verteld wat ik verwacht van hem. Dat is een plek bij de eerste 12 in het kampioenschap. Dat moet er in zitten. Hij moet nu een stap gaan maken, van kwajongen naar een serieuze coureur. Daar hoort ook een andere aanpak bij. Ook qua fysieke begeleiding bijvoorbeeld. Maar ook op het gebied van levensstijl. Deel uit maken van het team staat bij ons hoog in het vaandel. Samen met het team naar het hotel. Daar slapen en niet op de paddock bijvoorbeeld. Dat is de werkwijze binnen het team en het afgelopen seizoen heeft iedereen kunnen zien dat dat succesvol is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.