Maynard en Velda terug in basis FC Emmen

VOETBAL - Kelvin Maynard en Kay Velda keren vanavond in de uitwedstrijd tegen Almere City FC weer terug in de basisopstelling van FC Emmen. Verdediger Maynard ontbrak de afgelopen twee duels vanwege een blessure en Velda zat één duel schorsing uit, na zijn vijfde gele kaart.
Door de terugkeer van die twee verliezen Kevin Görtz en Shkodran Metaj hun basisplaats. "Logisch dat zijn weer terugkeren", aldus trainer Joop Gall. "Ik vind dat zij wel wat krediet hebben opgebouwd." Overigens is aanvoerder Antoine van der Linden nog geschorst tegen Almere City FC.

Net als in de verloren thuiswedstrijd tegen De Graafschap kiest de oefenmeester uit Muntendam voor dezelfde strijdwijze tegen Almere City FC, dus voor een 4-4-2 opstelling met Weghorst en Ter Heide als diepe spitsen. "Dat liep in de eerste helft uitstekend. Het enige wat ontbrak waren minimaal drie goals. We vergaten onszelf te belonen. Maar het heeft me wel overtuigd dat dat op dit moment de beste manier is om te spelen, vooral ook omdat wij als staf niet tevreden zijn over onze flankspelers in een 4-3-3 systeem."

Tegenstander Almere City is bezig aan een zwak seizoen. De ploeg heeft in Fred Grim sinds drie weken een nieuwe hoofdtrainer, nadat de eigenlijke coach Dick de Boer een andere functie kreeg in de organisatie. Onder Grim werden de eerste twee duels verloren, maar afgelopen vrijdag werd de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Met 1-2 won de club uit Flevoland bij Telstar. Desondanks staan de paarshemden nog altijd onderaan in de Jupiler League. Gall: "Toch zijn ze niet het lelijke eendje in deze competitie. Ze staan lager dan menig trainer in de Jupiler League vooraf had verwacht. Ze hebben ook best veel kwalitiet als je naar de namen kijkt, maar in de eerste wedstrijden van het seizoen bleek het nog geen hecht team. Of dat nu wel het geval is, dat zal vrijdagavond blijken."

Het verschil tussen FC Emmen en Almere City FC bedraagt op dit moment vier punten. Emmen heeft er 10 en de thuisploeg staat op zes. De balans voor Emmen in Almere is niet positief. Van de zeven duels daar werd er slechts één gewonnen. De allereerste keer, op 10 februari 2006 (3-4). Daarna volgden vijf nederlagen een gelijkspel.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, De Wit, Kunst, Wijks, Velda, Bannink, De Visscher, Ter Heide, Weghorst

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.