SP Drenthe wil wachtgelden Provinciale bestuurders aanpakken

ASSEN - De Drentse SP wil de zogeheten wachtgelden voor oud-gedeputeerden drastisch verlagen. En bovendien moet de wachtgeldregeling voor ex-leden van Provinciale Staten meteen afgeschaft worden.
De partij vindt dat als de ww wordt uitgekleed dit zeker ook voor ex-politici van de provincie moet gelden. De provincie is jaarlijks enkele tonnen kwijt aan wachtgeldregelingen voor oud-gedeputeerden. De SP vindt dat niet uit te leggen.
Bij de begrotingsbehandeling voor 2013 stelt de SP-fractie voor de regering te laten weten dat de provincie Drenthe van mening is dat er om te beginnen bezuinigd mag worden op de zogenoemde APPA voorziening voor ex-bestuurders en de wachtgeldregeling voor ex-leden van Provinciale Staten.
SP-fractievoorzitter Oosterlaak: ‘Je hoort wel eens praten over uitkeringen, die geen hangmat mogen zijn. Met de huidige wachtgeldregelingen voor ex-leden van GS krijgt men er echter jarenlang het zandstrand, het drankje en de charmante bediening bij. Wat ons betreft maken we daar snel een eind aan. Versobering van dit soort buitensporige wachtgeld regelingen scheelt bovendien een paar ton per jaar. Geld dat de provincie voortaan nuttig kan inzetten’.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.