FC Emmen-voetballer Velda voor politierechter

Velda had de 1-1 moeten maken
Velda had de 1-1 moeten maken
ZUTPHEN - FC Emmen-voetballer Kay Velda staat maandag voor de politierechter in Zutphen.
De 22-jarige middenvelder staat terecht wegens poging tot zware mishandeling in vereniging. Velda was anderhalf jaar geleden met zijn broertje betrokken bij een vechtpartij in zijn woonplaats Hattem. Ze sloegen een jongen met ijzeren staven in elkaar. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en rug.
Het broertje van Kay Velda was ten tijde van het incident 17 jaar en is als minderjarige inmiddels achter gesloten deuren berecht. Hij kreeg 50 uur werkstraf en moet het slachtoffer bijna 1000 euro schadevergoeding betalen. Er is hiertegen geen hoger beroep ingesteld.

Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers en de technische staf van FC Emmen verklaren op de hoogte te zijn van de rechtszaak en de aanklacht tegen Velda. Lubbers wil daar verder niks over zeggen en wacht het vonnis van de politierechter af. Kay Velda staat vanavond in de basis in de uitwedstrijd tegen Almere City FC.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.