Onnodige nederlaag FC Emmen tegen tiental Almere City FC

VOETBAL - FC Emmen leed vrijdagavond een pijnlijke, maar zeer onnodige en onterechte nederlaag in Almere.
Na een 0-0 ruststand won de thuisploeg met miniem verschil: 1-0. De enige treffer viel tien minuten voor tijd en werd gescoord door invaller Meulens. FC Emmen stond op dat moment al geruime tijd tegen 10 man, vanwege een rode kaart kort na rust voor de thuisploeg. Maar het probleem waar de ploeg van trainer Joop Gall al weken mee kampt, het scoren, brak de formatie ook op het kunstgras in Almere weer op.

In de eerste helft was er nog sprake van redelijke evenwicht tussen de nummers 18 en 16 (vooraf) in de Jupiler League. FC Emmen had het overwicht, maar de kansenverhouding was 3-3, waarbij de ploeg van Gall had moeten scoren via Bannink en de thuisploeg via Dissels. Bannink speelde een 4 tegen 1 situatie slecht uit en Dissels schoot geheel vrij snoeihard tegen de onderkant van de lat.

Vrijwel direct na rust moest de thuisploeg verder met 10 man. Centrale verdediger Felixdaal hing aan het shirt van de doorgebroken Ruud ter Heide. Rood voor Felixdaal, een terechte beslissing van scheidsrechter Boot. De toegekende vrije bal werd door Velda tegen de paal geschoten. Symptomatisch voor de rest van de tweede helft, want het werd een helft van 'net niet' voor FC Emmen. Kansen kwamen er voldoende voor de elf, maar Maynard kopte over, Ter Heide kort daarna ook, Weghorst schoot naast, Bannink schoot op de keeper, Ter Heide deed datzelfde en Almubaraki zag een voorzet op de lat belanden. "We moeten gewoon zakelijk zijn. Meedogenloos", vond Gall na afloop. Datzelfde had Emmen ook moeten zijn in de 81e minuut toen de thuisploeg een ongevaarlijk ogende situatie promoveerde tot de openingsgoal. Op het middenveld verloren de Drenten te gemakkelijk een duel. Invaller Meulens mocht vervolgens van ruime afstand uithalen en via de binnenkant van de paal scoorde hij de 1-0. Een onverwachte en pijnlijke tegentreffer voor FC Emmen, dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, want het bleef een avondje van 'net niet'. Ter Heide kopte nog een keer net naast en ook een schot van Almubaraki miste het doel op centimeters.

Door de nederlaag bij Almere City FC staat Emmen nu voorlaatste in de Jupiler League, met 10 punten uit 11 duels. Almere City FC heeft na vrijdagavond nog maar één punt minder.