Dammers Hijken DTC blijven ongeslagen

Hijken DTC gaat dit jaar het WK dammen organiseren
Hijken DTC gaat dit jaar het WK dammen organiseren
DAMMEN - Koploper Hijken DTC heeft in de ereklasse een regelmatige en vlotte 13-7 zege geboekt op het verzwakte CEMA/De Vaste Zet.
Michiel Kroesbergen was vele maten te groot voor invaller Henk Bosch en grootmeester Aleksej Domchev bleef met tactische middelen de tweede Limburgse reservist, Dieter van Gortel, de baas. Adiatou Ibrahim dacht in de opening de zaak te kunnen forceren maar Roel Boomstra had verder gekeken. De nationale kampioen bezorgde de Afrikaan een positionele puinhoop en maakte het karwei onberispelijk af. De overige zeven partijen eindigden alle in remise. Martin Dolfing en Macodou N'Diaye waren niet lastig voor elkaar maar verder zaten de Drenten vrijwel overal aan de goede kant van het bord. Wellicht dat Hans Jansen en Wouter Sipma tegen respectievelijk Brion Koullen en Martijn van Gortel meer uit hun voordelige stellingen hadden kunnen halen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.