DOS'46 begint goed aan eerste zaalseizoen in hoofdklasse

DOS'46 had weinig moeite met Groen Geel
KORFBAL - DOS'46 is het zaalseizoen in de hoofdklasse begonnen met een overwinning in het uitduel tegen Groen Geel. In Wormer werd het 15-22 voor de ploeg uit Nijeveen, die vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis degradeerde uit hoogste korfbalklasse.
DOS'46 had vooraf een lastige avond verwacht, maar het werd eigenlijk nooit echt een wedstrijd tegen Groen Geel. De Nijeveners liepen in de eerste tien minuten uit naar een 0-6 voorsprong. Bij rust stond DOS'46 op een geruststellende 6-12 voorsprong. In de tweede helft werd het nog een klein beetje spannend toen er bij een 15-20 stand zeven minuten niet gescoord werd. Toen DOS'46 15-21 maakte was het verzet van Groen Geel definitief gebroken.

DOS'46 wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau en heeft zichzelf daarom het halen van de kruisfinales ten doel gesteld. Volgende week speelt DOS'46 thuis tegen Tempo, de ploeg die gezien wordt als grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap.