Klimaatbos in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Hoogeveen krijgt een klimaatbos. Het bos waar iedereen zelf een boom mag planten komt te liggen achter de nieuwe begraafplaats Zevenbergen.

Daarmee kun je je eigen milieuonvriendelijkheid compenseren of iemand herdenken. Er is plek voor zo'n 2500 bomen in het klimaatbos. Het nieuwe bos moet twee oude stukken bos met elkaar gaan verbinden. Binnen twee jaar moet het zijn volgeplant. Studenten van AOC Terra gaan de lanenstructuur ontwerpen en helpen om de nu nog braak liggende landbouwgrond geschikt te maken.

Klimaatdoelen

In 2000 stelden wereldleiders een aantal klimaatdoelen. In Hoogeveen willen ze dat graag praktisch en dichtbij de mensen vertalen. De Stichting Millenium Hoogeveen wil daarom onder meer een klimaatbos. Daarmee kun je eigen milieuonvriendelijke gedrag, zoals een vliegreis, compenseren. De oproep tot het planten van een eigen boom komt onder meer te liggen bij Hoogeveense reisbureau’s.

Gedenken

Het planten van een eigen boom mag ook om iemand te gedenken of herdenken. De bomen zijn inheemse soorten van grove den tot zachte berk en wintereik. De goedkoopste boom kost 50 eurocent, de duurste 37,50.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.