WKE bekert verder

VOETBAL - Zondagtopklasser WKE heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het districtsbekertoernooi. De Emmenaren wonnen op eigen veld met 2-0 van zondaghoofdklasser MSC uit Meppel. De beslissing viel pas in de slotfase van de wedstrijd door doelpunten van Angelo Zimmerman en Erik Eleveld.
In de eerste helft was MSC gelijkwaardig aan WKE en kregen de Meppelers in de beginfase ook de eerste kans in de wedstrijd. Carlos Lopes Macedo schoot in kansrijke positie de bal net naast het doel van WKE-keeper Jeroen Lambers. Datzelfde overkwam kort voor rust Angelo Zimmerman. Hij miste alleen voor MSC-keeper Marc Holterman.

In de tweede helft trok WKE het spel steeds meer naar zich toe en hadden de Emmenaren ook meer balbezit. Een kopbal van verdediger John van Dalen werd door een MSC-verdediger van de doellijn gehaald en even later moest keeper Marc Holterman handelend optreden tegen Gilly Grot. Elf minuten voor het einde kwam WKE verdiend op voorsprong. Een afstandschot van Angelo Zimmerman kon Holterman niet parreren (1-0). MSC leek in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen. Oud WKE-speler Martijn Doldersum schoot echter in kansrijke positie over. In blessuretijd bracht Erik Eleveld de 2-0 eindstand op het scorebord.