Zwaar gewonden en A28 nacht gesloten na ongeluk met vrachtwagen

SPIER - Twee zwaar gewonden bij een ongeval met een vrachtwagen op de A28 bij Spier.
De vrachtwagen was gekanteld en lag dwars over de weg. In de oplegger van het voertuig zat veevoer, ook dat lag over de weg. De inzittenden, een man van 69 jaar en de vrouw van 67 jaar uit Engwierum, raakten zwaar gewond. De traumahelikopter kwam ter plaatse om te assisteren. De twee gewonden zijn naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De weg was tussen de afslagen Spier en Beilen (in noordelijke richting) afgesloten tot ongeveer half zes.

Afgeleid

Het ongeluk ontstond nadat de bestuurder werd afgeleid en met het voertuig in de berm terecht kwam. Het voertuig botste vervolgens tegen de vangrail. Na een stuurcorrectie kwam de truck met oplegger weer op de rijbaan, maar verloor de bestuurder de macht over het stuur. De vrachtwagen kwam in de middenberm terecht, terwijl de oplegger meters verderop op zijn kant kwam te liggen. De oplegger blokkeerde de gehele rijbaan. De bestuurder en zijn bijrijdster zaten bekneld in de truck.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.