Van der Linden terug in basis FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen-aanvoerder Antoine van der Linden keert vrijdagavond in het uitduel tegen FC Volendam weer terug in de basisopstelling van de Drentse ploeg. De centrale verdediger speelde voor het laatst in het thuisduel tegen Helmond Sport.
Naar aanleiding van een incident na die wedstrijd werd Van der Linden twee duels geschorst. Aanvankelijk wilde de club in beroep tegen die straf, maar daar werd van afgezien. Niet alleen omdat men geen strafvermindering verwachtte, maar ook omdat de centrale verdediger steeds meer hinder kreeg van zijn darmen. Verschillende onderzoeken volgden, maar zonder resultaat. "Het vermoeden is dat een stuk zalm de problemen heeft veroorzaakt. Dat aten we voor de wedstrijd bij Telstar half september. Verschillende spelers klaagden daarna over buikpijn, maar bij hen verdwenen de klachten. Bij mij niet. Naar alle waarschijnlijkheid zit er een bacterie op een hele vervelende plek in mijn darmen", aldus de centrale verdediger. De routinier wil zich binnenkort opnieuw laten onderzoeken. "Maar deze week ging het goed. Ik heb zonder pijn kunnen trainen."

Door de terugkeer van Van der Linden in de basis schuift Yannick de Wit vanuit de laatste linie door naar het middenveld. Hij keert, net als Kelvin Maynard vanavond terug bij de club waar hij jaren speelde. "Ik kijk er erg naar uit om alle mensen daar weer te zien. Ik ken iedereen. Veel spelers en iedereen uit het bestuur en op kantoor. Heb er in de jeugd gespeeld en vijf jaar in het eerste."

De Wit vervolgt: "Volendam is een goede ploeg, die vooral thuis heel verzorgd voetbal speelt op het kunstgras. De speler die we in de gaten moeten houden is zonder twijfel Jack Tuyp. Hij scoort altijd en overal, heel knap. Zijn teller staat ook nu alweer op 10."

De topscorer van FC Emmen zit op de tribune in Volendam. Wout Weghorst kreeg afgelopen vrijdag zijn vijfde gele kaart en is geschorst. "Ja, dat is veel in 13 duels. Maar het past ook bij zo'n jonge speler als Wout. In zijn enthousiasme en fanatisme krijgt hij zeker in de Jupiler League, met veel jonge en beginnende scheidsrechters die nog echt strikt volgens de richtlijnen fluiten, redelijk snel de gele kaart."

Gall laat Anmar Almubaraki de plaats innemen van Weghorst. Op het middenveld maakt Kay Velda plaats voor De Wit en verder begint de oefemeester met dezelfde spelers als tegen FC Eindhoven.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, van der Linden, Kunst; De Wit, Bannink, Wijks, De Visscher, Almubaraki en Ter Heide

FC Volendam - FC Emmen begint om 20.00 uur

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.