Directeur verrast door sluiting gevangenissen

VEENHUIZEN - Een doemscenario, maar niets is nog zeker. Zo reageert Tom Yntema, directeur van de drie gevangenissen in Veenhuizen op de dreigende sluiting van de Drentse gevangenissen. Door de plannen dreigen in Drenthe zo'n 850 banen te verdwijnen in het gevangeniswezen. Indirect gaat het zelfs om 1600.
Het nieuws over de mogelijke sluiting van alle Drentse gevangenissen kwam gisteren keihard aan bij personeel, vakbonden en inwoners van Veenhuizen en Hoogeveen. Het nieuws heeft Yntema zeer verrast. De directeur staat achter de acties die het personeel wil voeren en zit maandag om 11.00 uur aan tafel bij het overleg met de Commissaris van de Koningin Tichelaar. Daar wordt besproken hoe het Noorden het plan van tafel kan krijgen. Ook de OR en burgemeesters schuiven aan bij Tichelaar.

Afbraak

Sluiting van gevangenissen van Veenhuizen betekent een afbraak van alles wat de afgelopen jaren met veel geld is opgebouwd. Dat zegt directeur Peter Sluiter van het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Als de gevangenissen verdwijnen zal dat ook gevolgen hebben voor de bezoekersaantallen van het gevangenismuseum, zo vreest hij.

Angst voor gevolgen

De Stichting Bewonersbelangen Veenhuizen laat in een schriftelijke reactie weten dat ook zij bang zijn dat de sluiting van de gevangenissen in Veenhuizen verstrekkende gevolgen heeft voor het dorp en de inwoners. De stichting zal zich dan ook zo goed en zo snel mogelijk laten informeren door de betrokkenen en daar op korte termijn overleg over hebben.

Lees ook

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.