Bedrijf vrijgesproken van witwassen in zorgfraudezaak

Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
ASSEN - De rechtbank in Assen heeft het bedrijf Breevenen in Eexterzandvoort geen boete opgelegd voor de rol die dit bedrijf zou hebben gespeeld in de fraudezaak van Icare Thuiszorg. Twee weken geleden eiste de officier van justitie een boete van 150.000 euro voor witwassen. De rechtbank zag hiervoor geen bewijs en sprak het bedrijf vrij. De eigenaresse van dit bedrijf  kocht in 2000 Thuiszorg Perfect BV van Icare voor een symbolisch bedrag van één gulden. Dit bedrijf werd drie jaar later voor acht miljoen euro verkocht aan uitzendbureau Randstad.

Het bedrijf in Eexterzandvoort werd door de hoofdrolspeler van deze zorgfraudezaak Bart V., als toenmalige topman van Icare, gebruikt om Thuiszorg Perfect BV voor een symbolische bedrag aan te kopen. V. was voor 75 procent aandeelhouder van het bedrijf in Eexterzandvoort. Hij werd in juni 2010 voor het witwassen van bijna 6 ton veroordeeld tot één jaar cel, terwijl tegen de man zes jaar cel was geëist. Tegen dit vonnis loopt een hoger beroep.

Voor de verkoop van Thuiszorg Perfect BV werd V. destijds eveneens vrijgesproken. De 63-jarige eigenaresse van het bedrijf in Eexterzandvoort heeft voor haar rol in dit geheel een schikking getroffen van 50.000 euro.
Het openbaar ministerie vroeg twee weken geleden het bedrijf in Eexterzandvoort een ontnemingsvordering van 5 miljoen op te leggen, omdat dit geld op een criminele wijze zou zijn verdiend. Nu het bedrijf is vrijgesproken is ook deze vordering van tafel geveegd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.