Zevende nederlaag FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen leed vrijdagavond haar zevende nederlaag van het seizoen. In en tegen Volendam werd het 3-2, na een ruststand van 3-1.
Twee blunders bij corners en een grote verdedigingsfout van de weer fitte Antoine van der Linden stonden aan de basis van de nederlaag aan de Dijk. Goals van Ruud ter Heide, zijn eerste van het seizoen, en invaller Norair Mamedov bleken niet voldoende om FC Emmen naar de eerste zege in zes wedstrijden te schieten. Emmen eindigde het duel met 10 man. Yannick de Wit kreeg tegen zijn oude club twee gele kaarten, waardoor hij vlak voor tijd moest inrukken.

Door het verlies blijft de enige profclub van Drenthe 17e en voorlaatste in de Jupiler League. Alleen Excelsior staat nog onder Emmen. Met dank aan SC Veendam, dat thuis met 3-2 won van de Rotterdammers.

Na de omschakeling van 4-3-3 naar 4-4-2 had Emmen twee wedstrijden moeten winnen, zeker gezien de vele kansen in de duels tegen De Graafschap en Almere City. Beide wedstrijden gingen echter verloren en dat heeft zijn weerslag niet gemist op het vertrouwen binnen het elftal van Gall. Dat bleek vorige week al tegen FC Eindhoven en ook vrijdagavond speelde Emmen met de nodige angst. Angst om vooruit te voetballen en ook angstig op het gebied van verdedigen en zakelijke keuzes maken. Zo gaf Jorrit Kunst na 12 minuten heel gemakkelijk een corner weg, die vervolgens simpel kon worden binnengewerkt door Kramer. Ruud ter Heide maakte kort daarna uit een fraaie aanval de 1-1, wat voor hem de eerste goal van het seizoen betekende. Die treffer had het elftal van Gall vertrouwen kunnen geven, maar zes minuten na de gelijkmaker lag de bal alweer achter Peter van der Vlag. Een corner van Fafiani vloog in één keer binnen. Een treffer die de doelman van Emmen zich aanrekende. Acht minuten voor rust kwam daar nog een domper bovenop, toen aanvoerder Antoine van de Linden verkeerd stond te dekken en Volendam-topscorer Jack Tuyp mocht aanleggen: 3-1.

Pas na rust gooide Emmen de schroom van zich af en de Drenten dwongen Volendam terug op eigen helft. Het leverde aanvankelijk geen grote kansen op, maar wel een drietal corners. Die had Emmen voor rust niet gehad. Twintig minuten voor tijd scoorde invaller Norair Mamedov, na een voorzet van Wijks, de 3-2. Gall dirigeerde in de slotfase Kelvin Maynard nog naar voren, bracht Eldridge Rojer voor de onzichtbare Anmar Almubaraki en haalde centrale verdediger Van der Linden naar de kant voor middenvelder Kay Velda. Vabanque en achterin één op één probeerde Gall een gelijkspel te forceren, maar die kwam er niet.