'Erfenis voor moordverdachten bevriezen'

ChristenUnie fractievoorzitter Slob
ChristenUnie fractievoorzitter Slob
VOLLENHOVE - De ChristenUnie wil dat minister Opstelten van Justitie en Veiligheid de wetgeving aanpast zodat de erfenis van moordverdachten bevroren kan worden.
Nu is het nog zo dat iemand pas onterfd kan worden als hij of zij via een speciale procedure schuldig is bevonden. Fractievoorzitter Slob springt met zijn voorstel in de bres voor de oudste zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove. De 42-jarige Klaas Vis vindt het onverteerbaar dat zijn jongere broer een deel van de erfenis heeft gekregen, terwijl hij volgens justitie nog altijd officieel een verdachte is in de zaak.
Het echtpaar Vis werd op 10 september 2009 gevonden in hun huis aan de Weyert in Vollenhove. Uit sectie bleek dat ze door steek- en schietwonden om het leven waren gebracht. Justitie arresteerde de jaren daarna meerdere mensen die werden verdacht van betrokkenheid bij de zaak, waaronder de jongste zoon van het echtpaar en een man uit Emmen. De zoon zat bijna honderd dagen vast. Uiteindelijk werden alle verdachten na enige tijd weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.