Stadspas Assen gaat door

ASSEN - Inwoners van Assen krijgen in mei een gratis stadspas, die voor alle diensten van de gemeente gebruikt kan worden, te beginnen met het Milieupark.
Na een haalbaarheidsonderzoek kiest het college van B en W voor een breed inzetbare stadspas. Behalve als milieupas, kan de Asser stadspas straks dienst doen als parkeerpas, als toegang tot het stadsvervoer en als abonnementskaart voor het zwembad, de bibliotheek en andere culturele instellingen. Ook kan de pas gebruikt worden als klantenpas voor winkels, horeca, toeristische attracties en evenementen. De pas kost de gemeente bijna 80.000 euro.

Invoering

Elk huishouden ontvangt in eerste instantie één pas, maar het is de bedoeling dat op termijn alle inwoners een eigen pas krijgen. De eerste invoering van de stadspas valt samen met de vervanging van de huidige milieupas die Assenaren hebben voor het wegbrengen van afval naar het Milieupark. Daardoor is invoering van de nieuwe stadspas volgens het college van B en W minder kostbaar. Het bedrijfsleven heeft inmiddels aangegeven mee te willen werken aan verdere uitbreiding van de Asser stadspas.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.