Kort nieuws: boetes bij controle langs wegwerkzaamheden

Dagvaarding voor fietsendief dankzij scholieren (archieffoto)
Dagvaarding voor fietsendief dankzij scholieren (archieffoto)
HOOGHALEN - De politie heeft 724 bestuurders bekeurd voor te hard rijden langs wegwerkzaamheden op de Asserweg in Hooghalen.
De controle werd gisteren gehouden naar aanleiding van klachten van wegwerkers. Tijdens de controle bleek dat bijna de helft van de weggebruikers te hard langs de werkzaamheden reed. De hoogste snelheid was 107 kilometer per uur.

Man opgepakt voor stelen auto

Voor diefstal van een auto heeft de politie in Valthermond gisteren een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie werd getipt door iemand die de gestolen auto zag rijden. De getuige volgde de auto en vond hem terug aan de Veenmoslaan. De politie begon een zoektocht naar de bestuurder en vond de verdachte vlakbij in een bosje. Hij is meegenomen naar het bureau.

Dronken bestuurder

Een 49-jarige automobilist uit Hoogeveen is gistermiddag zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij dronken achter het stuur zat. De man werd op de Industrieweg aangehouden voor controle. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken.

Illegaal vuurwerk

De politie heeft gistermiddag in Emmen een aantal dozen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd na een tip gevonden in een huis aan de Kerkuil. Een 39-jarige vrouw is aangehouden. Een tweede verdachte, een 42-jarige Emmenaar wordt later verhoord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.