Onduidelijkheid over nieuw te bouwen sporthal in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Onvolledig maar vooral onjuist. Dat vinden twee Hoogeveense wethouders van de argumenten die schooldirecteur Dries Koster van RSG Wolfsbos gebruikt om zijn leerlingen niet te laten sporten in de nieuw te bouwen topsporthal. Wolfsbos wil blijven sporten in de sporthal op het eigen terrein.
De scholengemeenschap kan op het eigen terrein sporten in een grote sporthal van de gemeente. De gemeente wil dat in die grote hal de kinderen van de naburige basisscholen de Goudvink en de Krullevaar gaan gymmen. Want dan hoeft de gemeente geen nieuwe gymlokalen te bouwen bij deze scholen. Scholengemeenschap Wolfsbos ziet niets in dat plan, omdat ze op eigen terrein al een gerenoveerde sporthal hebben met vier velden waar de 2000 leerlingen sporten. Dit klopt volgende gemeente niet, een groot deel van die leerlingen sport nu al op andere locaties. Bovendien kan Wolfsbos de hal voor een deel blijven gebruiken.

Volgens wethouders Ton Bargeman van onderwijs en Klaas Smid van Sport balen van de argumenten van Wolfsbos-directeur Dries Koster. "Onjuist en onvolledig" zeggen ze.
De gemeente moet bezuinigen, waardoor er geen nieuwe gymlokalen bij de scholen gebouwd kùnnen worden. Daarom is volgens de wethouders gekozen voor twee grote nieuwe sporthallen op het Bentinckspark voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs van Wolfsbos en het Roelof van Echten College, zodat basisschoolleerlingen in de bestaande sporthal kunnen gaan gymen. "Dat deze basisschoolkinderen verder moeten lopen naar de sportvoorziening klopt niet, de afstand is juist kleiner" zegt Klaas Smid.

Ook de vrees dat de huur van de nieuwe sporthallen op het Bentickspark voor Wolfsbos hoger gaat worden dan van de huidige sporthal klopt niet zegt Ton bargeman "de huurt blijft hetzelfde." Zowel Wolfsbos als de beide basisscholen Krullevaar en Goudvink zijn tegen de plannen en houden op 11 december een protestmars naar het gemeentehuis.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.