RTV Drenthe lanceert nu ook app voor Android-tablets

RTV Drenthe app voor Android
RTV Drenthe app voor Android
ASSEN - RTV Drenthe heeft een app uitgebracht die speciaal gemaakt is voor Android-tablets. Sinds afgelopen nacht is de applicatie gratis te downloaden in de Google Play Store.
De nieuwe app is de vierde mobiele applicatie die RTV Drenthe uitbrengt. Eerder lanceerde de regionale omroep al apps voor iPhone, iPad en Android-telefoontoestellen.

Het aandeel Android-tablets in Nederland stijgt snel. Apple is nog marktleider met de iPad, maar het verschil wordt steeds kleiner. Het is voor RTV Drenthe reden om ook voor de tablets met het besturingssysteem Android een applicatie te maken.

Functionaliteiten

In de nieuwe app zijn de volgende onderdelen te vinden:

- het laatste (sport)nieuws
- breaking nieuws alerts
- videoreportages
- audioreportages
- artikelen delen met je vrienden
- uitzending gemist
- live Radio Drenthe
- live TV Drenthe
- het weerbericht voor Drenthe

Samen met andere regionale omroepen

De app is gemaakt door het bedrijf Peperzaken en is er gekomen dankzij een samenwerkingsverband van regionale omroepen. Door gezamenlijk op te trekken blijven de investeringen per omroep beperkt. Bij alle omroepen zijn de apps een groot succes en is het online bezoek fors toegenomen. Bij RTV Drenthe is het bezoek verdubbeld dankzij de applicaties. Ruim 50 procent van het online bezoek is nu via mobiel.

De nieuwe app is beschikbaar op tablets die draaien op Android 3 en hoger en is ontwikkeld voor 7 en 10 inch tablets. Het testen is uitvoerig gedaan op de meest voorkomende tablets. Omdat het onmogelijk is te testen op alle verschillende Android-tablets is er in de app een mogelijkheid gebouwd voor de gebruiker om problemen te melden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.