Zwem- en sportcomplex De Swaneburg per direct gesloten

COEVORDEN - Zwem- en sportcomplex De Swaneburg in Coevorden is per direct gesloten. Dat maakt de beheersstichting bekend.
In het pand is onder meer beschadigd asbest aangetroffen in de ketelruimte. Ook blijkt uit onderzoek dat de brandveiligheid niet deugt en dat de elektrotechnische installatie en de staalconstructie gebreken vertonen. Daardoor kan gevaar ontstaan voor bezoekers en het personeel. Het onderzoek werd ingesteld na een opeenstapeling van storingen en lekkages in het sportcomplex. Op dit moment is niet duidelijk hoe lang de sluiting duurt.
De activiteiten in het zwembad en de sporthal komen te vervallen. Het personeel is geïnformeerd, net als de vaste gebruikers van het complex. De stichting De Swaneburg verzorgt het beheer en de exploitatie. De gemeente Coevorden is eigenaar van het pand.

Wethouder geschrokken van situatie

Wethouder Geert Roeles zegt geschrokken te zijn van de slechte situatie in De Swaneburg. Volgens Roeles wist de gemeente wel dat de accommodatie niet in optimale conditie was, maar van de problemen met de elektriciteit was niets bekend. Volgens Roeles moet nu eerst uitgezocht worden hoe de problemen kunnen worden opgelost en wat daar voor prijskaartje aan hangt. Hij is niet bang voor eventuele claims van de stichting die de accommodatie van de gemeente huurt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.