'WMO-raad Emmen moet ingrijpen in thuiszorgbeleid'

EMMEN - De WMO-raad Emmen moet ingrijpen in het nieuwe thuiszorgbeleid van de gemeente. Daar heeft de raad ook de mogelijkheden toe. Dat zegt thuiszorgcliënt Lous Folkerts uit Emmen. Het is volgens cliënten en thuiszorgmedewerkers een chaos in de Emmer’ thuiszorg. De gemeenten hebben de thuiszorg opnieuw aanbesteed voor veel minder geld. Veel cliënten die thuiszorg nodig hebben zijn in uren achteruit gegaan. Ook krijgen mensen die ook extra begeleiding nodig hebben nu alleen nog maar een schoonmaker over de vloer, zo laten lieten cliënten en medewerkers aan RTV Drenthe weten. Ook zijn de nieuwe thuiszorgbedrijven slecht bereikbaar.

Wisseling van de wacht

Volgens de gemeente zijn de problemen veroorzaakt door de wisseling van de wacht van de thuiszorgbedrijven tijdens de feestdagen. Maar daar gelooft de WMO-raad niet in. De raad zette vorig jaar al grote vraagtekens bij het nieuwe thuiszorgbeleid van de gemeente.

Ingrijpen

Volgens thuiszorgcliënt Folkerts die de WMO-raad vanmiddag toesprak kan de raad de gemeente niet alleen adviseren maar ook dwingen nu in te grijpen. De gemeente had immers in 2012 aan de raad beloofd dat alle thuiszorgcliënten op tijd nieuwe en voldoende hulp zouden krijgen en dat daarover op tijd gecommuniceerd zou worden.
Plaatsvervangend-voorzitter Piet Gremmer van de raad wil op korte termijn van de gemeente weten waarom het zo mis loopt en wat de gemeente daaraan gaat doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.