D66 in Assen krijgt geen steun voor verkeersproef

Kruising Port Natalweg met Overcingellaan (foto; google streetview)
Kruising Port Natalweg met Overcingellaan (foto; google streetview)
ASSEN - D66 in Assen krijgt geen steun in de gemeenteraad voor een verkeersproef van enkele maanden op de belangrijke kruising Port Natalweg-Pelikaanstraat met de Overcingellaan.
Met de ombouw van de Overcingellaan tot stadsboulevard mogen auto's straks vanaf de Port Natalweg alleen nog maar rechtsaf de Overcingellaan oprijden richting Assen-Zuid. Rechtdoor oversteken naar de Pelikaanstraat en linksaf richting het station kan niet meer.

Sluipverkeer

De gemeente wil namelijk dat de Overcingellaan een stadsboulevard wordt, waar het verkeer soepel kan doorstromen zonder gevaarlijke kruisingen. D66 vreest door de ingreep voor extra sluipverkeer op de Beilerstraat en de Zuidersingel, en daar zijn deze straten niet geschikt voor. Ook de wijk Oud-Zuid heeft bezwaar.

Maar een forse raadsmeerderheid vindt dat de situatie door verkeerskundigen al genoeg is onderzocht en stemde gisteravond tegen nog een verkeersproef. Wel moest wethouder Alex Langius toezeggen nog eens met de bewoners van Oud-Zuid in overleg te gaan over de maatregelen. Verder wordt de verkeersdrukte op de Beilerstraat en de Zuidersingel extra in de gaten gehouden, zodra de verkeerssituatie op de Port Natalweg is gewijzigd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.