Wethouder Henk Jumelet ontkent chaos in Emmer thuiszorg

EMMEN - "Er lopen zaken niet goed, maar het is geen chaos in de thuiszorg in Emmen." Dat zegt verantwoordelijk wethouder Henk Jumelet.
Sinds 1 januari andere thuiszorgorganisaties het werk uitvoeren of gebleven organisaties het met minder budget moeten doen, hebben cliënten zonder overleg minder uren gekregen, zijn huishoudhulpen wel ingepland maar niet op komen dagen en is nieuwkomer Faveo niet of slecht bereikbaar.

Er zijn zelfs cliënten die al bijna een maand zonder hulp zitten. Dat is de schuld van de vertrekkende thuiszorgorganisaties, zegt Jumelet. Ontslagen werknemers van de vertrekkende thuiszorgorganisaties hebben hun vakantiedagen opgemaakt en die organisaties hadden voor vervangende hulp moeten zorgen.

Brandbrief

Vijf oppositiepartijen hebben de wethouder in een brandbrief opgeroepen in te grijpen. De problemen die sinds 1 januari met de thuiszorgorganisaties zijn ontstaan wil Jumelet zo snel mogelijk oplossen. Thuiszorgorganisaties mogen niet eigenhandig het aantal uren van een cliënt verminderen en ze moeten bereikbaar zijn voor hun cliënten. Jumelet gaat maandag met de thuiszorgorganisaties om tafel. In de raadsvergadering van komende donderdag wil de wethouder uitleg geven over de problemen in de thuiszorg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.