Tjap Tjoy

PROVINCIE - Een recept uit Anouk in de Middag van 14 januari 2013

Ingrediënten per persoon:

* 4 El. zonnebloemolie om in te bakken

* 100 Gr. varkensvlees

* Halve winterpeen of 2 wortels, in dunne plakjes snijden

* 1 Middelgrote ui, fijn gesneden

* Halve groene paprika, in reepjes gesneden

* Kwart bakje champignons, in plakjes

* 1/3 Komkommer, in halve schijfjes

* Halve prei in fijne ringen

* Klein blikje jonge bamboescheuten

* Scheutje droge sherry

* Papje van aardappelmeel en water

* Bouillonblokje en peper

Bereiding:

Vlees in dobbelsteentjes van 2 x 2 cm snijden en in een wok met wat olie gaar bakken.
Fijn gesneden ui erbij, glazig bakken.
Wortel toevoegen.
Kopje water toevoegen en ± 5 min. laten koken.
Bouillonblokje en peper toevoegen.
De overige groenten toevoegen met wat water en een scheutje sherry.
Eventueel nog wat zout toevoegen.
Als alles beetgaar is aanlengen met een papje van aardappelmeel en water (ongeveer half kopje).
Dit is een recept van Dana Matitaputty

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.