Boerenstoofpot van rundersukade en groente

PROVINCIE - Een recept uit Anouk in de Middag van dinsdag 15 januari 2013

Ingrediënten voor 4 personen:

* 800 gram sukadelappen (grof gesneden)

* zout en peper

* 2 dl rode wijn

* 1 ui grof gesnipperd

* 1/2 eetlepel tomatenpuree

* 1 eetlepel boter

* 30 gram bloem

* 0,75 liter runderbouillon

* 3 kruidnagelen

* 2 laurierblaadjes

* takje tijm

* takje rozemarijn

Garnituur:

* 1 paprika (of 3 x ½ verschillende kleuren)
* 150 gram champignons
* 150 gram kastanjechampignons
* 1 venkel in vieren (voor liefhebbers)
* plukjes peterselie
* 150 gram gebroken sperziebonen
Bereiding:
Snijd de sukade in grote stukken, bestrooien met peper en zout.
Smelt de boter en bak de sukade bruin en schep het vlees uit de pan.
Bak de ui glazig en voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel door op een laag vuurtje (ontzuren).
Neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoor, op een laag pitje nog even roeren (roux).
Blus de roux met de rode wijn en voeg onder voortdurend roeren de helft van de bouillon toe.
Aan de kook brengen en voeg de bouillon toe tot de gewenste dikte (iets dunner dan gebonden soep).
Voeg de kruiden toe en laat het 1,5 uur lekker pruttelen, wel af en toe roeren!!!!!!
Na 45 min. pruttelen de venkel en sperziebonen toevoegen en de laatste 15 min. de rest van het garnituur.
Lekker met een aardappelpuree of breekbrood en een glaasje rode wijn.
Dit is een recept van Cor Smit

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.