Twentse hutspot a la Oda

PROVINCIE - Een recept uit Anouk in de Middag van 16 januari 2013

Ingrediënten voor 4 personen:

* 1 doorregen klapstuk ( ± 500 gram)

* 700 gram aardappelen

* 700 gram winterwortels

* 7 grote uien

* 3 goudrenetten

* 1 blik bruine bonen

* 2 blaadjes laurier

* 3 kruidnagelen

* 50 gram bakboter

* water

* peper en zout
Bereiding:
Bestrooi het vlees met peper en zout en braad dit in een grote braadpan aan met boter.
Voeg hier de laurier en kruidnagelen aan toe.
Braad aan beide kanten lekker bruin, voeg dan 300 ml water toe en laat dit in een gesloten pan 1,5 uur sudderen.
Schil intussen de aardappelen, de winterwortels, de uien en de appels.
Halveer de aardappelen, snijd de winterwortels in kleine stukjes, de uien en appels mogen in even grote partjes.
Na een uur mogen de laurierblaadjes en de kruidnagelen verwijderd en kunnen de aardappel, wortelen, uien in deze volgorde op het vlees.
Zet dit onder water en doe dan de appels en uitgelekte bruine bonen erbij.
Laat dit nog een uurtje op een klein pitje langzaam gaar stoven.
Als dit gaar is, het vlees verwijderen en de hutspot met een pureestamper niet te fijn stampen.
Voeg naar smaak nog een klontje boter, peper en zout toe.
Serveer dit met het vlees en uitgebakken spekjes.
Dit is een recept van Diane Duijn

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.