Arbeidsvoorwaarden thuiszorg Emmen slecht

EMMEN - Thuiszorgorganisaties in Emmen houden zich niet aan de afspraak dat ze medewerkers inschalen in de CAO Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Bijna alle in Emmen actieve thuiszorgbedrijven gebruiken de uitzend-CAO. Dat blijkt uit arbeidscontracten die in bezit zijn van RTV Drenthe.
Fulltime-thuiszorgmedewerker Ingrid Graver werkt in Emmen al vier jaar volgens deze constructies voor verschillende thuiszorgbedrijven die in Emmen actief zijn of zijn geweest. Thuiszorgbedrijven moeten hun personeel inschalen volgens de CAO VVT, maar worden vaak in de uitzend-CAO gestopt. Zo kunnen ze personeel voor een lager uurloon laten werken. Graver werkt zelf voor een bruto uurloon van 10 euro, volgens haar zijn er thuiszorgbedrijven die medewerkers nog minder betalen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Henk Jumelet moeten de thuiszorgbedrijven de VVT- CAO toepassen. Dit is volgens hem afgesproken in de aanbestedingsprocedure. Alleen nieuwkomer Faveo volgens de wethouder tijdelijk personeel via de uitzend-CAO in dienst hebben omdat het anders niet genoeg thuiszorgers aan kan trekken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.