Ook volgend jaar een Supercup zaalvoetbal

VOETBAL - Voor veel clubs en ook voor de toeschouwers lijkt de Supercup Noord-Nederland in Leek, dat volgens de organisatie de 'oppertitel' van alle noordelijke zaalvoetbaltoernooien in de winterstop is, een minder interessant toernooi dan bijvoorbeeld het zo succesvolle Protos Weering-toernooi. Maar ondanks afzeggingen van MSC en HHC én vrij lege tribunes houdt de organisatie van de Supercup de moed erin: "We gaan gewoon door", aldus Henk Jonkers, een van de organisatoren.
Emmenaar Jonkers vervolgt: "Dit toernooi wordt pas voor de negende keer gehouden. Het is logisch dat het niet de uitstraling en het aantal toeschouwers van bijvoorbeeld Protos Weering hebben. Natuurlijk is het vervelend dat een aantal clubs afzeggen vanwege verplichtingen op het veld, maar de teams die we dan oproepen als stand-in zijn superenthousiast. Het zou fantastisch zijn als we echt alle winnaars zouden hebben, maar over de top- en hoofdklassers hebben we niets te zeggen. Daar gaat Zeist over. Als de clubs onder de vlag vallen van district Noord dan is er niets aan de hand. Of we nadenken over een ander moment in januari? Ja, misschien wel. Een week eerder zou wellicht ideaal zijn, maar of dat haalbaar is moeten we nog bekijken. Eén ding is wel zeker, we blijven het toernooi in een weekend organiseren. Een doordeweekse dag is geen optie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.