Winst voor dammers Hijken DTC

Hijken DTC gaat dit jaar het WK dammen organiseren
Hijken DTC gaat dit jaar het WK dammen organiseren
DAMMEN - De dammers van Hijken DTC hebben in Schiedam met 6-14 gewonnen van Van Stight Thans.
Daarmee revancheerde het Drents tiental zich voor de nederlaag van vorige week tegen Volendam. De Drentse ploeg begon met een nederlaag. Invaller Wim Koopman (uit het derde tiental) die de plaats van Jacob Okken innam die met gezondheidsproblemen kampt en momenteel niet kan spelen, verloor zijn partij. Anatoli Gantwarg en Martin Dolfing deden het rustig aan maar Roel Boomstra en Michiel Kroesbergen toonden zich positioneel superieur aan respectievelijk Waldo Aliar en Patrick Stork. Nick Hoving pakte net als Hans Jansen de volle winst. Ook Jan Ekke de Vries en Wiebe van der Wijk wisten hun partijen winnend af te sluiten. Aleksej Domchev moest een nederlaag incasseren. En Wouter Sipma keek tegen Rob Clerc lang tegen een achterstand aan maar wist er nog een remise uit te slepen.

Volendam gaat in de Ereklasse aan de leiding in de ereklasse, met vijftien punten na negen speelronden. Hijken DTC volgt op één punt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.