Overlast door winterweer

ASSEN - De sneeuw die afgelopen nacht en vandaag overdag in onze provincie is gevallen heeft voor overlast gezorgd.
In totaal waren er negentien aanrijdingen in onze provincie. Bij een ongeluk in Roden raakten vier mensen gewond. Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten zijn druk aan het sneeuwschuiven en strooien, dit gaat vanavond nog door. In het zuiden van de provincie is het inmiddels gestopt met sneeuwen. De verwachting is dat rond 21.00 uur nergens in Drenthe meer sneeuw valt.

Rijkswaterstaat zegt dat de rijkswegen redelijk begaanbaar en sneeuwvrij zijn. Wel kan het glad zijn op op- en afritten. Omdat de vorst in het noorden aanhoudt, blijft er kans op gladheid. Ook de provinciale wegen zijn redelijk goed begaanbaar. Het advies blijft om vooral niet de weg op te gaan als dat niet nodig is

Busvervoerder Qbuzz geeft aan dat in de hele provincie sprake is van een vertraging die van 15 minuten tot 30 minuten kan oplopen. Qbuzz houdt reizigers via de website qbuzz.nl op de hoogte van de situatie. De NS heeft in ons land een aangepaste dienstregeling in verband met sneeuw.

Schooltaxi's van Taxi Dorenbos reden vanochtend niet. De centrale in Assen laat de busjes niet rijden wanneer het KNMI 's ochtends een code oranje afgeeft. De centrale besluit dit samen met de gemeente. Het bedrijf vervoert dagelijks zo'n 800 leerlingen in Coevorden, Hardenberg, Groningen, Emmen en Assen. De scholen zijn op de hoogte gebracht. Voor zover bekend rijden de overige vervoerders wel met taxi's en schoolbusjes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.