Ku lu yuk

PROVINCIE - Een recept uit Anouk in de Middag van 21 januari 2013

Ingrediënten per persoon

* 100 gr. kipfilet

* 3 teentjes knoflook

* 150 gr. bloem

* slaolie om te frituren

* 1 blikje ananas

* halve komkommer

* halve winterpeen of 2 wortels

* stukje gember

* 1 citroen

* 1 sinaasappel

* ± 250 dl Jus d’orange

* half kopje water met wat aardappelmeel om aan te dikken

Bereiding:

Stevige beslag maken van 150 gr. bloem, water zout, peper en fijn gemaakte knoflook.
Kipfilet in reepjes van 1 bij 3 cm lang snijden en een voor een door het beslag halen en licht
bruin frituren. Wanneer ze gaar zijn even uit laten lekken.
De in schijfjes gesneden wortels even beet gaar koken.
De halve komkommer wassen, door de helft doen en in plakjes snijden.
Ananas in kleine stukjes snijden ongeveer 1 bij 1 cm.
In een pan de Jus d’orange warm laten worden [ niet koken]
Schil van sinaasappel en citroen raspen, stukjes gesneden of geraspte gember bij de jus d’orange bij doen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Voorgekookte worteltjes, komkommer en ananas erbij doen.
Eventueel wat water erbij. En aandikken met een papje van aardappelmeel met water
Nu doen we het gefrituurde stukjes kip er bij.
Slamat makan
Dit is een recept van Dana Matitaputty

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.