Wanders plaatst zich voor WK skiën

Arjan Wanders
Arjan Wanders
SKI - Skiër Arjan Wanders uit Lhee heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap alpine-skiën in het Oostenrijkse Schladming.
Het kampioenschap is van 4 t/m 17 februari. Het is het debuut van de 34-jarige Drent tijdens een WK. Hij heeft zich op twee onderdelen heeft gekwalificeerd: de Super G en alpine-Combinatie. "Het is fantastisch, een droom die uitkomt", aldus Wanders vanuit Oostenrijk waar hij al jaren woont. Op basis van het aantal vergaarde punten bij zogeheten FIS-wedstrijden heb ik mijn deelname verdiend."

Beste Nederlander

Wanders maakt al jaren geen deel meer uit van de Nederlandse selectie, maar traint onder leiding van Peter Prodinger. Hij is de coach die meervoudig Olympisch- en wereldkampioen Hermann Maier begeleidde. "Ik ben blij dat ik erbij kan zijn en dat ik mijn doelen kan halen. Ik ga voor een top-20 plek op de Combinatie en op de Super G wil ik bij de beste dertig finishen en natuurlijk ga ik voor de titel van beste Nederlander."

De routinier uit Lhee is namelijk niet de enige Nederlander die de volgende maand voor Nederland in actie komt. Ook Maarten Meiners, Stefan Winkelhorst en Marvin van Heek zijn geselecteerd voor het WK.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.