Finale marathon mogelijk in Veenoord

Veenoord hoopt alsnog de wedstrijd te kunnen houden
Veenoord hoopt alsnog de wedstrijd te kunnen houden
SCHAATSEN - De KNSB is in gesprek met de bestuursleden van de ijsclub in Veenoord om te kijken of deze week de finale van de natuurijs vierdaagse alsnog kan worden verreden.
Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om een NK op natuurijs te organiseren. Om die reden heeft de bond de ploegen gevraagd om nog niet af te reizen naar Oostenrijk, maar men benadrukt dat het nog te vroeg is om definitief duidelijkheid te geven over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd op open water.
De stichting Alternatieve Elfstedentocht heeft in samenspraak met de KNSB besloten om de eerste KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee een paar dagen uit te stellen. Oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland voor zaterdag 26 januari, maar dat is verplaatst naar maandag 28 januari. Reden van dit alles is de verslechterde ijskwaliteit in Oostenrijk en de goede weersvoorspellingen in Nederland met het oog op natuurijswedstrijden.
Bovendien wil men recreatieve schaatsers er nogmaals op wijzen dat schaatsen op natuurijs, anders dan dat op natuurijsbanen, absoluut nog onverantwoord is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.