Vier jaar cel voor misbruiken dochters

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
KOEKANGE - Voor het misbruiken van zijn drie dochters heeft de rechtbank een 54-jarige man uit Koekange veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Hij misbruikte zijn dochters, die inmiddels 26, 21 en 14 jaar oud zijn, tussen 1997 en 2009, meerdere keren per week. Aan twee dochters moet de man 18.000 euro schadevergoeding betalen. Uit psychisch onderzoek bleek dat de inwoner van Koekange lijdt aan een pedofiele stoornis. Hij is door deskundigen licht verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd moet de man zich psychiatrisch laten behandelen.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 2 weken geleden 6 jaar cel. Het OM vond dat er in verband met de ernst van de feiten geen ruimte was voor een behandeling. De rechtbank is, net als deskundigen, van oordeel dat die psychische hulp voor de man uit Koekange wel nodig is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.