Burgemeester Loohuis maakt zich sterk voor Grittenborgh

HOOGEVEEN - Burgemeester Karel Loohuis gaat een fors lobby-offensief inzetten om gevangenis de Grittenborgh in Hoogeveen open te houden. Los van de 220 banen die op het spel staan heeft volgens Loohuis Den Haag geen flauw idee hoe uniek en multifunctioneel de Hoogeveense gevangenis is.
Justitie wil bezuinigen door gevangenissen te concentreren. Gevolg: bijna alle noordelijke gevangenissen moeten sluiten. Sluiting van de Grittenborgh in Hoogeveen is volgens burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen geen goed idee. De relatief jonge gevangenis in Hoogeveen is in tegenstelling tot vele PI's multifunctioneel. Loohuis: 'veroordeelden van verschillende soorten misdaden zitten in deze gevangenis. Bovendien heeft de gevangenis een uniek resocialisatieprogramma voor het hele noorden voor snelle terugkeer van gedetineerden in de samenleving.'

Als extra argument geeft Loohuis de verdeling van rijksdiensten. De gevangenis is de laatste van de rijksdiensten in Hoogeveen, 180 vaste en 40 tijdelijke banen staan op het spel. Hoogeveen kampt met zeer hoge werkloosheid en kan 220 mensen zonder baan erbij niet gebruiken zegt de burgemeester.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.