Ouderen in Hoogeveen weerbaarder door cursus

HOOGEVEEN - Maak ouderen mentaal en fysiek weerbaar tegen vervelende of zelfs bedreigende gebeurtenissen. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen gaf de afgelopen 6 weken ouderen uit Krakeel, Wolfsbos en Hoogeveen-Zuid les in weerbaarheid. Behalve een diploma mochten de de cursisten tijdens de laatste les ook plankjes doorslaan.
De weerbaarheidstraining voor ouderen is vergelijkbaar met die voor jongeren, de cursus is alleen veel minder fysiek. Dat betekent niet dat de ouderen geen zelfverdedigingsles kregen: ze leerden zich los te maken uit polsgrepen en vasthouden van achteren. Een groot deel van de cursus richtte zich op het mentaal en mondeling weerbaar maken, bijvoorbeeld tegen opdringerige verkopers, telefonisch of aan de deur.

Volgens opbouwwerker Trijntje Bisschop voelden ook veel van de deelnemers zich niet veilig als ze langs groepen hangjongeren moesten lopen, ook daar is aan gewerkt. Aan het eind van de cursus leerden de ouderen plankjes doorslaan. "Daardoor krijgen ze nog meer zelfvertrouwen, zo van... dat kan ik ook!" aldus Bisschop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.