FC Emmen mag niet mopperen met gelijkspel in derby

VOETBAL - De derby tussen SC Veendam en FC Emmen eindigde vrijdagavond in een 1-1 gelijkspel. Een punt waarmee de ploeg van trainer Joop Gall na afloop het meest tevreden mee was.
Op basis van de eerste helft was er weinig aan te merken op het spel van FC Emmen. De ploeg stond met 0-1 voor door een mooie vrije bal van kersvers Armeens international Norair Mamedov en bovendien was Veendam, behoudens een stift op de lat van Opoku, nauwelijks gevaarlijk. Natuurlijk had Emmen wat meer durf kunnen tonen in aanvallend opzicht, aangezien de thuisploeg niet bepaald scherp aan het duel begon.

Het grote probleem zat hem echter in de tweede 45 minuten. Emmen ging met de minuut slordiger spelen en de thuisploeg nam, ook gedwongen door de 0-1 achterstand, het initiatief. De druk op de goal van Emmen-doelman Peter van der Vlag werd groot en in de 67e minuut scoorde Veendam-topscorer Hutten de gelijkmaker. Diezelfde Hutten kreeg zes minuten later de ideale mogelijkheid om de thuisploeg ook naar 2-1 te schieten, maar oog in oog met Van der Vlag schoot hij wild over. In de slotfase kreeg ook Emmen in de omschakeling een aantal mogelijkheden, maar de scherpte voor de goal ontbrak. Het dichtst bij een tweede Emmen-treffer was invaller Eldridge Rojer, maar zijn schot ging via een verdediger naast.

Voor FC Emmen was het alweer het achtste gelijkspel dit seizoen. De Drenten blijven staan op plaats 15, met 14 punten uit 17 wedstrijden.

Statistieken:
SC Veendam-FC Emmen 1-1. 29. Mamedov 0-1, 67. Hutten 1-1. Scheidsrechter: Martens. Gele kaart: Rozema (SC Veendam), Görtz, Van der Linden (FC Emmen). Toeschouwers: 2968.

SC Veendam: Timmermans; Luis Pedro, Apau, Vakalopoulos (61. Schmelz), Cijntje, Overtoom, Rozema (81. Renken), Lambooij, Hutten, Opoku (85. Holder), Deul.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Hiariej, Mamedov, Metaj (61. Velda), Wijks (75. Rojer), Weghorst (67. Ter Heide), Jones.