Gall: Mentaal door het ijs gezakt

VOETBAL - "We zijn kampioen van de gelijke spelen, maar met dit gelijke spel kan ik wel leven", aldus FC Emmen-trainer Joop Gall na afloop van de derby tegen Veendam.
"De eerste helft was er niets aan de hand. We waren bovenliggend en mochten het spel dicteren van Veendam. Dat vond ik opvallend, want ik had veel meer druk verwacht. Daarom was de 0-1 ruststand ook wel verdiend. Maar in de rust heb ik gezegd dat ze in de tweede helft te maken krijgen met een andere tegenstander. In Den Haag hebben ze het 'Haags-kwartiertje', maar hier zijn het de 'Veendammer-drie-kwartiertjes'. Dat bleek. Veendam leverde in de tweede helft veel meer strijd en beleving. Wij gingen daar niet in mee. Dat stelt me teleur. Ja, ik vind dat we mentaal door het ijs zijn gezakt", vervolgt Gall.

"In de winterperiode hebben we de accenten gelegd op de mentale weerbaarheid en op de trainingen en de oefenwedstrijden zag je de discipline ook wel terug. Maar nu het echt op strijd aankwam was het allemaal nét niet. Natuurlijk zijn er altijd één of twee uitzonderingen. Bakkati en Mamedov hebben keihard gewerkt, al was Mamedov ook slordig. Vooral in de slotfase toen ook Veendam vermoeid raakte en wij in de omschakeling mogelijkheden hadden. Datzelfde geldt voor Eldridge Rojer, die als invaller niet scherp was."

"Ik had graag vandaag willen zien dat we een stap hadden gemaakt in de winterstop, maar voor het examen zijn ze niet geslaagd. Het herexamen is volgende week."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.