Klompen voor Duchenne brengen 2700 euro op

ZUIDWOLDE - De facebook-veiling Klompen voor Duchenne heeft 2700 euro opgebracht. Duchenne-patiënt John Linde uit Zuidwolde veilde de klompen via het internet om geld in de zamelen voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte.
De klompen zijn beschilderd door 33 tatoeage-artiesten van over de hele wereld tijdens de Amsterdam Tattoo Convention. Het topstuk -een klomp beschilderd als voetbalschoen- bracht 250 euro op.

Duchenne is een ziekte waarbij alle spieren langzaam afbreken met de dood tot gevolg. De meeste patiënten belanden na hun 12e in een rolstoel en kunnen na hun 25e niet meer zonder permanente beademing. De veelal mannelijke patiënten overlijden vaak voor hun 40e.

John Linde is zelf Duchenne-patiënt in een ver gevorderd stadium. Het geld dat Linde ophaalde met de veiling wordt gebruikt voor onderzoek naar hoe de ziekte van Duchenne vroegtijdig te vertragen of te stoppen is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.