Wanders eerste 'echte' Drent op WK skiën

PROVINCIE - SKIËN - Hij heeft er lang op moeten wachten, veel voor getraind en jaren van gedroomd. Maar eindelijk is het hem dan gelukt. Arjan Wanders uit Lhee heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap skiën. Als eerste 'echte' Drent in de geschiedenis.
Hayo Wareman ging Wanders twee keer voor, in 1997 en 1999, maar de Fries (geboren in Leeuwarden) deed dat als import-Drent.

Veertien jaar later is het de beurt aan Arjan Wanders, die op zijn 34e debuteert op het WK in het Oostenrijkse Schladming.

"Ik ben ontzettend blij dat ik er dit keer bij ben. Toch is het wel opvallend dat het juist dit seizoen is gelukt. Vanwege mijn scheiding heb ik nauwelijks op het sneeuw gestaan en dus weinig kilometers kunnen maken. Met de snelheid zat het daarom ook niet zo goed, maar technisch gaat het perfect en op basis daarvan heb ik me op punten ook kunnen kwalificeren voor de Super G en voor de Kombi (afdaling en slalom)", aldus Wanders die aanstaande woensdag en volgende week maandag in actie komt.

"Ik hoop natuurlijk beste Nederlander te worden op het WK en als je puur kijkt naar de klasseringen, dan ga ik voor een top-30 plek in de Super G en in de Kombi mik ik op een plek bij de eerste 20. Dat zou geweldig zijn, ook richting eventuele sponsors richting het volgend seizoen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.