Hutspot met klapstuk

PROVINCIE - Een recept uit Anouk in de Middag van 7 februari 2013

Ingrediënten voor 4 personen:

* ± 500 gram klapstuk

* 1kg aardappels

* ± 800 gr winterwortels, geschrapt en fijngesneden

* 2 dikke uien, fijn gesnipperd

* 2 uien, grof gesnipperd

* 50 gr boter

* Peper en zout

Bereiding:

Kook de klapstuk minstens 2 uur in een pan met een flinke bodem water en zout.
Haal het klapstuk eruit en doe dan, in dezelfde pan met het kook vocht van het klapstuk, de aardappelen in de pan.
Leg de wortels en uien erop en kook dit 20-30 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
In de tussentijd de boter smelten en de uien bruin bakken.
Afblussen met water zodat er een mooie jus ontstaat.
Voeg eventueel een scheutje ketjap toe om er meer smaak aan te geven.
Snijd of trek het vlees in kleine stukjes en schep het door de jus.
Stamp de hutspot met de stamper en maak er een smeuïg geheel van.
Voeg er e.v.t. een klontje boter en een scheut melk aan toe en breng het voor de liefhebber met wat zout en peper op smaak.
Verdeel de hutspot over de borden en schep er een flinke lepel klapstuk op.
Een recept van Albert Wielink

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.