Succes voor Asser raadslid Hilly Vrieling

ASSEN - Landelijk succes voor het Asser PvdA-raadslid Hilly Vrieling.
Haar voorstel om werkloze jongeren werkervaring op te laten doen bij de politie krijgt mogelijk landelijk navolging. Dinsdag is in de Tweede Kamer een motie aangenomen van PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch, waarin wordt voorgesteld het Asser project voor de hele Nationale Politie door te voeren. De werkervaringplaatsen voor de jongeren mogen dan niet ten koste gaan van vaste banen bij de politie. Alleen de SP steunde de motie niet, omdat de partij vreest dat vast politiepersoneel hier toch de dupe van wordt.
Sinds september 2011 zijn acht jongeren bij de politie in Assen aan het werk in bureau-ondersteunende diensten, nadat PvdA-raadslid Hilly Vrieling in de gemeenteraad van Assen voldoende steun kreeg voor dit werkervaringsproject . Het is de bedoeling dat de jongeren bij de politie in twee jaar tijd voldoende werkervaring opdoen, om zo makkelijker aan een baan te komen. Uit een evaluatie eind vorig jaar bleek het project zo'n succes, dat nu gekeken wordt of de Regiopolitie Drenthe samen met de gemeenten Emmen en Hoogeveen dit project ook daar kan invoeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.