ACV niet voorbij hekkensluiter Nunspeet

VOETBAL - ACV heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd om de tweede periodetitel in de Hoofdklasse C. De ploeg van trainer Joseph Oosting deed zichzelf in de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Nunspeet tekort door niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.
Na negentien minuten was het Michel Hup die de thuisploeg met een kopbal op voorsprong bracht. ACV was de bovenliggende partij en met nog een klein kwartier op de klok bracht René Westerveen de Assenaren weer langszij.
Zes minuten voor tijd moest ACV-doelman Marcel Groothof geblesseerd het strijdtoneel verlaten. In de slotfase kwam Nunspeet na een rode kaart voor Wilfred Wieteler nog met tien man te staan, maar ACV profiteerde niet van de numerieke meerderheid. "We scoren gewoon veel te moeilijk. Dat is gewoon een kwaliteit die we missen. Ik verwijt de spelers niets, want ze werken er keihard voor."
ACV bezet na vijftien wedstrijden de achtste plaats in de reguliere stand. In de strijd om de tweede periodetitel doen de Assenaren nog steeds mee. Met nog twee duels te spelen staat ACV op één punt van Harkemase Boys, dat bovenaan staat in de tweede periode. Overigens is Harkemase Boys volgende week de tegenstander van ACV op sportpark Stadsbroek.